Πληροφορίες λειτουργίας του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Περάματος

Το υπερσύγχρονο Δημοτικό Κολυμβητήριο Περάματος είναι Ολυμπιακών Προδιαγραφών και διαθέτει:

Αγωνιστική θερμαινόμενη πισίνα 8 διαδρομών, διαστάσεων 50μ. μήκος, 21μ. πλάτος και 2,40μ. βάθος. Πισίνα εκμάθησης (παιδική) θερμαινόμενη, διαστάσεων 12,50μ Χ 10,50μ. με βάθος από 0,40μ. έως 1,0μ. Αγωνιστικούς βατήρες εκκίνησης με 75εκ. πλατφόρμα αντιολισθητικές και αντικυματικές διαδρομές (κουλουάρ). Το νερό των κολυμβητικών δεξαμενών θα ανανεώνεται, θα απολυμαίνεται και θα φιλτράρεται σε καθημερινή βάση αυτόματα με τα τελειότερα συστήματα καθαρισμού, για την καλύτερη υγιεινή των κολυμβητών. Η θερμοκρασία του νερού θα κυμαίνεται από 27οC (min) έως 30ο C (max), ανάλογα με την εποχή και σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς λειτουργίας. Η κερκίδα του κολυμβητηρίου είναι χωρητικότητας 1200 θέσεων .Το κτίριο έχει χώρους: υποδοχής, αναμονής, γραφεία διοίκησης και γυμναστήριο. Τα αποδυτήρια είναι σε ξεχωριστούς χώρους για τα μικρά παιδιά (αγόρια-κορίτσια) για τους ενήλικους (άνδρες-γυναίκες) για τους προπονητές και τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες. Υπάρχουν ακόμη ιατρείο. Θα λειτουργεί κυλικείο με θέα το χώρο της πισίνας. Στο προαύλιο του κολυμβητηρίου υπάρχει χώρος πρασίνου και πάρκινγκ αυτοκινήτων. Θα τηρηθούν αυστηροί κανονισμοί λειτουργίας, ασφάλειας και συμπεριφοράς, καθώς επίσης και εισιτήριο εισόδου (κατηγοριοποιημένο) για όλους ανεξαιρέτως. Το προσωπικό το οποίο θα στελεχώσει το κολυμβητήριο θα έχει εμπειρία και γνώση, και θα προσπαθήσει για την άριστη εφαρμογή όλων των παραμέτρων που θα αποδώσουν το καλύτερο αποτέλεσμα στους επισκέπτες του. Αξίζει να τονιστεί ότι μέχρι σήμερα το υπερσύγχρονο Δημοτικό Κολυμβητήριο Περάματος έχουν επισκεφθεί ειδικοί από το χώρο της κολύμβησης και του αθλητισμού και έχουν εκφράσει την άποψη ότι είναι από τα αρτιότερα κολυμβητήρια της Ελλάδας και από τα καλύτερα της Ευρώπης.

Σας προσκαλούμε όλους στην επίσημη fan page του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Περάματος στο Facebook! Γίνετε fan μας στο Facebook, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Κολυμβητηρίου Περάματος .

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Γενικές διαιτητικές οδηγίες για αθλουμένους

  • Οι υδατάνθρακες αποτελούν την άμεση πηγή ενέργειας τού οργανισμού, γι’ αυτό τον λόγο συστήνεται στους αθλούμενους μεγάλη υδατανθρακική πρόσληψη. Πλούσιες πηγές υδατανθράκων είναι τα φρούτα, τα δημητριακά, τα λαχανικά, το ψωμί, τα ζυμαρικά, τα υδατανθρακούχα ροφήματα κ.ά.
  • Είναι απαραίτητη η καθημερινή πρόσληψη πρωτεϊνών (αμινοξέων), λόγω τού ότι το σώμα δεν διαθέτει κάποια αμινοξέα που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξή του. Οι πρωτεΐνες είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη, τη σωστή αύξηση και τη διατήρηση τού μυϊκού ιστού. Πλούσιες πηγές πρωτεϊνών είναι: α) ζωικές: κρέας, πουλερικά, ψάρια, αβγά, τυρί, γαλακτοκομικά, β) φυτικές: όσπρια, δημητριακά, σπόροι και ξηροί καρποί.
  • Περιορισμός τής κατανάλωσης λιπών, η οποία μπορεί να επιτευχθεί με τη μειωμένη κατανάλωση λιπαρών και τηγανητών τροφίμων, ειδικά μετά την προπόνηση.

  • Μικρή κατανάλωση γλυκών, τα οποία είναι πολύ πλούσια σε υδατάνθρακες αλλά και σε λίπος.

  • Στο εστιατόριο προτιμάται η κατανάλωση ψητού κρέατος, ψαριού και πουλερικού, ζυμαρικών με ελαφρές σάλτσες και σαλατών. Πρέπει να αποφεύγεται η κατανάλωση λιπαρών τροφίμων, όπως είναι οι τηγανιτές πατάτες, πίτες, βαριές σάλτσες, γουρουνόπουλο κ.ά.

  • Απαγορεύονται τα τσιπς, τα γαριδάκια κ.λπ. καθώς και η μεγάλη κατανάλωση ζάχαρης.

  • Στις σαλάτες προστίθεται ελαιόλαδο. Ακόμα και κατά το μαγείρεμα το χρησιμοποιούμε, μιας και το ελαιόλαδο έχει τη μεγαλύτερη αντοχή στη θερμότητα.

  • Είναι απαραίτητη η κατανάλωση οσπρίων 1-2 φορές την εβδομάδα, όμως οπωσδήποτε 3-4 ώρες πριν από την προπόνηση.

  • Να αποφεύγεται η καθημερινή κατανάλωση διαφόρων σνακς, όπως πίτσα, λουκανικόπιτες, κρεατόπιτες κ.λπ. Να προτιμώνται σάντουιτς φτειαγμένα στο σπίτι. Περιορισμός τής κατανάλωσης αλλαντικών στα σάντουιτς. Προσθέτουμε βραστή γαλοπούλα, κοτόπουλο, τόνο, άπαχο ζαμπόν.

  • Κατά τη διάρκεια τής ημέρας η διατροφή εκτός σπιτιού πρέπει να περιλαμβάνει γάλα, γιαούρτι με δημητριακά, σάντουιτς, χυμούς φρούτων, φρούτα εποχής κ.λπ.

  • Είναι απαραίτητη η κατανάλωση τουλάχιστον 10 ποτηριών νερού την ημέρα. Η σωστή επανυδάτωση πραγματοποιείται μόνο με συνεχή συνειδητή προσπάθεια κατανάλωσης νερού, η οποία δεν πρέπει να εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από την αίσθηση τής δίψας, αφού η αίσθηση τής δίψας κατά τη διάρκεια και αμέσως μετά από έντονη μυϊκή προσπάθεια είναι περιορισμένη ή απούσα.

  • Οι φυτικές ίνες είναι απαραίτητες θρεπτικές ουσίες, γιατί με την ιδιότητά τους να συγκρατούν νερό αυξάνουν τον όγκο των κοπράνων και αποφεύγεται η δυσκοιλιότητα. Συνηθίζουμε να αγοράζουμε τις φυτικές ίνες και να τις προσθέτουμε στο φαγητό. 
  • Η καλύτερη λύση είναι η κατανάλωση τροφίμων που δεν έχουν τύχει επεξεργασίας, όπως όσπρια, προϊόντα ολικής αλέσεως, φρέσκα φρούτα και λαχανικά.

  • Μια ισορροπημένη διατροφή που περιλαμβάνει όλες τις ομάδες τροφίμων κατά τη διάρκεια τής μέρας παρέχει στον οργανισμό και ανόργανα στοιχεία και τις απαραίτητες βιταμίνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου