Πληροφορίες λειτουργίας του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Περάματος

Το υπερσύγχρονο Δημοτικό Κολυμβητήριο Περάματος είναι Ολυμπιακών Προδιαγραφών και διαθέτει:

Αγωνιστική θερμαινόμενη πισίνα 8 διαδρομών, διαστάσεων 50μ. μήκος, 21μ. πλάτος και 2,40μ. βάθος. Πισίνα εκμάθησης (παιδική) θερμαινόμενη, διαστάσεων 12,50μ Χ 10,50μ. με βάθος από 0,40μ. έως 1,0μ. Αγωνιστικούς βατήρες εκκίνησης με 75εκ. πλατφόρμα αντιολισθητικές και αντικυματικές διαδρομές (κουλουάρ). Το νερό των κολυμβητικών δεξαμενών θα ανανεώνεται, θα απολυμαίνεται και θα φιλτράρεται σε καθημερινή βάση αυτόματα με τα τελειότερα συστήματα καθαρισμού, για την καλύτερη υγιεινή των κολυμβητών. Η θερμοκρασία του νερού θα κυμαίνεται από 27οC (min) έως 30ο C (max), ανάλογα με την εποχή και σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς λειτουργίας. Η κερκίδα του κολυμβητηρίου είναι χωρητικότητας 1200 θέσεων .Το κτίριο έχει χώρους: υποδοχής, αναμονής, γραφεία διοίκησης και γυμναστήριο. Τα αποδυτήρια είναι σε ξεχωριστούς χώρους για τα μικρά παιδιά (αγόρια-κορίτσια) για τους ενήλικους (άνδρες-γυναίκες) για τους προπονητές και τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες. Υπάρχουν ακόμη ιατρείο. Θα λειτουργεί κυλικείο με θέα το χώρο της πισίνας. Στο προαύλιο του κολυμβητηρίου υπάρχει χώρος πρασίνου και πάρκινγκ αυτοκινήτων. Θα τηρηθούν αυστηροί κανονισμοί λειτουργίας, ασφάλειας και συμπεριφοράς, καθώς επίσης και εισιτήριο εισόδου (κατηγοριοποιημένο) για όλους ανεξαιρέτως. Το προσωπικό το οποίο θα στελεχώσει το κολυμβητήριο θα έχει εμπειρία και γνώση, και θα προσπαθήσει για την άριστη εφαρμογή όλων των παραμέτρων που θα αποδώσουν το καλύτερο αποτέλεσμα στους επισκέπτες του. Αξίζει να τονιστεί ότι μέχρι σήμερα το υπερσύγχρονο Δημοτικό Κολυμβητήριο Περάματος έχουν επισκεφθεί ειδικοί από το χώρο της κολύμβησης και του αθλητισμού και έχουν εκφράσει την άποψη ότι είναι από τα αρτιότερα κολυμβητήρια της Ελλάδας και από τα καλύτερα της Ευρώπης.

Σας προσκαλούμε όλους στην επίσημη fan page του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Περάματος στο Facebook! Γίνετε fan μας στο Facebook, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Κολυμβητηρίου Περάματος .

Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2011

Πριν ξεκινήσετε την κολύμβηση

Για τους περισσότερους ανθρώπους το κολύμπι αποτελεί μία ασφαλή και αποτελεσματική μορφή άσκησης. Εάν παρόλαυτά έχετε κάποιο ιστορικό ή κάποιο πρόβλημα υγείας που σας ανησυχεί, θα πρέπει πρώτα να συμβουλευτείτε τον θεράποντα ιατρό σας πριν ξεκινήσετε την κολύμβηση. Μην ανησυχείτε αν η επαφή σας με το νερό περιορίζεται στο ανέμελο πλατσούρισμα του καλοκαιριού! Σε όλες τις πισίνες λειτουργούν μαθήματα για αρχάριους κάθε ηλικίας! Έτσι θα μάθετε να κολυμπάτε σωστά και θα γίνετε αυθεντία στην σωστή τεχνική! Το μόνο που χρειάζεστε πριν ξεκινήσετε το κολύμπι είναι ένα μαγιώ. Φροντίστε το μαγιώ σας να είναι άνετο και στο σωστό μέγεθος. Δεν θα πρέπει να σας σφίγγει, αλλά ασφαλώς ούτε και να μπορεί να κουνηθεί όταν κινείστε μέσα στο νερό. Καλή ιδέα είναι να φορέσετε και ένα ζευγάρι γυαλάκια για να αποφύγετε τη δυσάρεστη αίσθηση που προκαλείται στα μάτια από το χλώριο που υπάρχει στις πισίνες. Μπορείτε επίσης εάν το θέλετε να φορέσετε ένα ειδικό σκουφάκι για να προστατεύσετε τα μαλλιά σας από το χλώριο του νερού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου