Πληροφορίες λειτουργίας του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Περάματος

Το υπερσύγχρονο Δημοτικό Κολυμβητήριο Περάματος είναι Ολυμπιακών Προδιαγραφών και διαθέτει:

Αγωνιστική θερμαινόμενη πισίνα 8 διαδρομών, διαστάσεων 50μ. μήκος, 21μ. πλάτος και 2,40μ. βάθος. Πισίνα εκμάθησης (παιδική) θερμαινόμενη, διαστάσεων 12,50μ Χ 10,50μ. με βάθος από 0,40μ. έως 1,0μ. Αγωνιστικούς βατήρες εκκίνησης με 75εκ. πλατφόρμα αντιολισθητικές και αντικυματικές διαδρομές (κουλουάρ). Το νερό των κολυμβητικών δεξαμενών θα ανανεώνεται, θα απολυμαίνεται και θα φιλτράρεται σε καθημερινή βάση αυτόματα με τα τελειότερα συστήματα καθαρισμού, για την καλύτερη υγιεινή των κολυμβητών. Η θερμοκρασία του νερού θα κυμαίνεται από 27οC (min) έως 30ο C (max), ανάλογα με την εποχή και σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς λειτουργίας. Η κερκίδα του κολυμβητηρίου είναι χωρητικότητας 1200 θέσεων .Το κτίριο έχει χώρους: υποδοχής, αναμονής, γραφεία διοίκησης και γυμναστήριο. Τα αποδυτήρια είναι σε ξεχωριστούς χώρους για τα μικρά παιδιά (αγόρια-κορίτσια) για τους ενήλικους (άνδρες-γυναίκες) για τους προπονητές και τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες. Υπάρχουν ακόμη ιατρείο. Θα λειτουργεί κυλικείο με θέα το χώρο της πισίνας. Στο προαύλιο του κολυμβητηρίου υπάρχει χώρος πρασίνου και πάρκινγκ αυτοκινήτων. Θα τηρηθούν αυστηροί κανονισμοί λειτουργίας, ασφάλειας και συμπεριφοράς, καθώς επίσης και εισιτήριο εισόδου (κατηγοριοποιημένο) για όλους ανεξαιρέτως. Το προσωπικό το οποίο θα στελεχώσει το κολυμβητήριο θα έχει εμπειρία και γνώση, και θα προσπαθήσει για την άριστη εφαρμογή όλων των παραμέτρων που θα αποδώσουν το καλύτερο αποτέλεσμα στους επισκέπτες του. Αξίζει να τονιστεί ότι μέχρι σήμερα το υπερσύγχρονο Δημοτικό Κολυμβητήριο Περάματος έχουν επισκεφθεί ειδικοί από το χώρο της κολύμβησης και του αθλητισμού και έχουν εκφράσει την άποψη ότι είναι από τα αρτιότερα κολυμβητήρια της Ελλάδας και από τα καλύτερα της Ευρώπης.

Σας προσκαλούμε όλους στην επίσημη fan page του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Περάματος στο Facebook! Γίνετε fan μας στο Facebook, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Κολυμβητηρίου Περάματος .

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Κολύμβηση και μυστικά τεχνικής.

Γνωρίζετε γιατί το κολύμπι αποτελεί εξαιρετικό τρόπο εκγύμνασης; Ξέρετε ποια είναι τα 5 βασικά μικρά και χρήσιμα μυστικά τεχνικής για σωστότερη και πιο άνετη κολύμβηση; Αναζητήστε τις απαντήσεις παρακάτω γιατί, ως Έλληνες, όλοι λίγο-πολύ λατρεύουμε τη θάλασσα και το κολύμπι. Η κολύμβηση τα τελευταία χρόνια είναι ευρέως αποδεκτή ως ένας από τους καλύτερους τρόπους άσκησης. Συνιστάται από γιατρούς, φυσικοθεραπευτές και γυμναστές καθώς, μέσα από επιστημονικές έρευνες, έχει αποδειχτεί ότι έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό:

Ο οργανισμός σκληραγωγείται. Βρίσκεται καλύτερα και γρηγορότερα σε θέση να προσαρμόζεται στις περιβαλλοντολογικές εναλλαγές ακόμα και όταν είναι ακραίες, χωρίς παράλληλα να αντιμετωπίζει τον κίνδυνο κάποιας βλάβης της υγείας.
Η λειτουργία της καρδιάς και του κυκλοφορικού επηρεάζεται θετικά. Η αύξηση του μεταβολισμού, η πίεση και η αντίσταση του νερού κατά τη διάρκεια της κολύμβησης έχουν μια ιδιαίτερη επίδραση στην καρδιά και το κυκλοφορικό σύστημα που... μας κάνουν καλό!
Αυξάνει η λειτουργική ικανότητα των αναπνευστικών μυών. Η κολύμβηση είναι άμεσα συνδεδεμένη με την τακτική και επαρκή προμήθεια οξυγόνου. Η καλή αναπνευστική τεχνική δυναμώνει τους αναπνευστικούς μύες.
Καταπολεμούνται αδυναμίες και βλάβες στη στάση του σώματος. Λόγω της άνωσης διατηρείται η σωστή θέση του σώματος και ο συνολικός στηρικτικός μηχανισμός, οι σύνδεσμοι και οι αρθρώσεις δεν επιβαρύνονται καθόλου.
Καταπολεμούνται αδυναμίες και βλάβες στη στάση του σώματος. Λόγω της άνωσης διατηρείται η σωστή θέση του σώματος και ο συνολικός στηρικτικός μηχανισμός, οι σύνδεσμοι και οι αρθρώσεις δεν επιβαρύνονται καθόλου.
Γυμνάζονται ταυτόχρονα όλοι οι μύες του σώματος σε μεγάλο ποσοστό. Είναι από τις λίγες μορφές άσκησης που συμμετέχουν ταυτόχρονα στο ίδιο σχεδόν ποσοστό όλοι οι μύες για την παραγωγή έργου.
Η άσκηση στο νερό προκαλεί ευεξία και φτιάχνει τη διάθεση καθώς εκρήγνυνται ορμόνες που ευθύνονται για την καλή διάθεση και ευφορία του οργανισμού.

Από τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό πόσο βοηθάει η κολύμβηση για μια καλύτερη ποιότητα ζωής, είτε αυτή γίνεται στη θάλασσα, είτε στη πισίνα. Στη θάλασσα μπορεί κανείς να απολαύσει τον ήλιο, τον κόσμο, το ποτάκι στην παραλία. Στην πισίνα, όμως, η κολύμβηση αποκτάει την έννοια της δια βίου άσκησης. Μπορεί κανείς να κολυμπήσει όλο το χρόνο καθώς η θερμοκρασία της πισίνας ρυθμίζεται αναλόγως. Επίσης, ο ασκούμενος βρίσκεται κάτω από την επίβλεψη κάποιου ειδικού και η προπόνηση έχει καλύτερη δομή. Η πρόοδος του ασκούμενου παρακολουθείται και μπορεί να θέσει περαιτέρω στόχους για βελτίωση.

Στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Περάματος μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ των ομαδικών προγραμμάτων aqua fitness που δίνουν μια ακόμα διάσταση στη γυμναστική στο νερό. Μπορείτε βεβαίως να κολυμπήσετε σύμφωνα με κάποιο πρόγραμμα προσαρμοσμένο στις ανάγκες σας κάτω από την επίβλεψη των pool instructors. Κι αν στόχοι σας είναι η εκμάθηση κολύμβησης, η βελτίωση τεχνικής των τεσσάρων στυλ ή η προχωρημένη προπόνηση κολύμβησης με χρονομέτρηση και ειδική παρακολούθηση, τότε μπορείτε να κάνετε ιδιαίτερα μαθήματα με personal trainer.

5 tips για σωστή τεχνική κολύμβησης (καλύτερο αποτέλεσμα-μεγαλύτερη αντοχή):

1) Χρησιμοποιήστε όλο σας το σώμα : για να γίνεται σωστή προώθηση μέσα στο νερό πρέπει να δουλεύουν εξίσου χέρια, πόδια και όλος ο κορμός.
2) Βρείτε το ρυθμό στην αναπνοή σας: πρέπει να κρατάτε σταθερό ρυθμό αναπνοής. Εκπνεύστε μέσα στο νερό και πάρε βαθιά εισπνοή εκτός νερού.
3) Ξαπλώστε στο νερό : κρατήστε το κεφάλι σας χαμηλά και τα πόδια ψηλά ώστε το σώμα να είναι εντελώς οριζόντιο πάνω στο νερό με αποτέλεσμα να μειωθούν οι τριβές από τα βυθισμένα μέλη του σώματος ώστε να μην εμποδίζεται η προώθηση.
4) Νιώστε ότι τραβάτε το νερό με την παλάμη σας και το σώμα μετατοπίζεται μπροστά: Η παλάμη πρέπει να είναι κάθετη προς την επιφάνεια του νερού και να βλέπει το κάτω μέρος του σώματος ώστε το νερό να ωθείται προς τα πίσω.
5) Μάθετε να μη σπαταλάτε τις δυνάμεις σας : είναι σημαντικό να υπάρχει η περίοδος της χαλάρωσης και της έντασης. Η πρώτη γίνεται τη στιγμή της επαναφοράς των χεριών και η δεύτερη τη στιγμή του τραβήγματος αυτών μέσα στο νερό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου