Πληροφορίες λειτουργίας του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Περάματος

Το υπερσύγχρονο Δημοτικό Κολυμβητήριο Περάματος είναι Ολυμπιακών Προδιαγραφών και διαθέτει:

Αγωνιστική θερμαινόμενη πισίνα 8 διαδρομών, διαστάσεων 50μ. μήκος, 21μ. πλάτος και 2,40μ. βάθος. Πισίνα εκμάθησης (παιδική) θερμαινόμενη, διαστάσεων 12,50μ Χ 10,50μ. με βάθος από 0,40μ. έως 1,0μ. Αγωνιστικούς βατήρες εκκίνησης με 75εκ. πλατφόρμα αντιολισθητικές και αντικυματικές διαδρομές (κουλουάρ). Το νερό των κολυμβητικών δεξαμενών θα ανανεώνεται, θα απολυμαίνεται και θα φιλτράρεται σε καθημερινή βάση αυτόματα με τα τελειότερα συστήματα καθαρισμού, για την καλύτερη υγιεινή των κολυμβητών. Η θερμοκρασία του νερού θα κυμαίνεται από 27οC (min) έως 30ο C (max), ανάλογα με την εποχή και σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς λειτουργίας. Η κερκίδα του κολυμβητηρίου είναι χωρητικότητας 1200 θέσεων .Το κτίριο έχει χώρους: υποδοχής, αναμονής, γραφεία διοίκησης και γυμναστήριο. Τα αποδυτήρια είναι σε ξεχωριστούς χώρους για τα μικρά παιδιά (αγόρια-κορίτσια) για τους ενήλικους (άνδρες-γυναίκες) για τους προπονητές και τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες. Υπάρχουν ακόμη ιατρείο. Θα λειτουργεί κυλικείο με θέα το χώρο της πισίνας. Στο προαύλιο του κολυμβητηρίου υπάρχει χώρος πρασίνου και πάρκινγκ αυτοκινήτων. Θα τηρηθούν αυστηροί κανονισμοί λειτουργίας, ασφάλειας και συμπεριφοράς, καθώς επίσης και εισιτήριο εισόδου (κατηγοριοποιημένο) για όλους ανεξαιρέτως. Το προσωπικό το οποίο θα στελεχώσει το κολυμβητήριο θα έχει εμπειρία και γνώση, και θα προσπαθήσει για την άριστη εφαρμογή όλων των παραμέτρων που θα αποδώσουν το καλύτερο αποτέλεσμα στους επισκέπτες του. Αξίζει να τονιστεί ότι μέχρι σήμερα το υπερσύγχρονο Δημοτικό Κολυμβητήριο Περάματος έχουν επισκεφθεί ειδικοί από το χώρο της κολύμβησης και του αθλητισμού και έχουν εκφράσει την άποψη ότι είναι από τα αρτιότερα κολυμβητήρια της Ελλάδας και από τα καλύτερα της Ευρώπης.

Σας προσκαλούμε όλους στην επίσημη fan page του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Περάματος στο Facebook! Γίνετε fan μας στο Facebook, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Κολυμβητηρίου Περάματος .

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Τα οφέλη τής κολύμβησης

Το κολύμπι είναι το πιο ολοκληρωμένο και πολύμορφο άθλημα, γι’ αυτό θα έπρεπε να αποτελεί τη βάση τής φυσικής αγωγής τού παιδιού και τού εφήβου. Το πρώτο στάδιο εκμάθησης τής κολύμβησης είναι η εξοικείωση που αποκτούν τα παιδιά αφού έρθουν σε επαφή με το νερό. Η κολύμβηση είναι πολύμορφη και ολοκληρωμένη άσκηση, που θέτει σε λειτουργία όλα τα μέλη τού ανθρώπινου οργανισμού:

α) Το μυϊκό σύστημα γίνεται δυνατό και υγιές, αφού δεν υπάρχει μυϊκή ομάδα που να μη συμμετέχει στην προσπάθεια.

β) Ασκεί το καρδιαναπνευστικό σύστημα, που είναι το σημαντικότερο ίσως για κάθε κολυμβητή και γενικότερα αθλητή. Βοηθάει στην καλή λειτουργία τής καρδιάς και των πνευμόνων, ενώ συγχρόνως τα διαπλάθει για αυξημένες απαιτήσεις.

γ) Βοηθάει το νευρικό σύστημα να λειτουργεί σε υψηλά επίπεδα, αφού ένα κατ’ εξοχήν άθλημα όπως είναι το κολύμπι χρειάζεται άψογος συντονισμός όλων των συστημάτων με τα κέντρα πληροφοριών τού εγκεφάλου, χαρίζοντας στον κολυμβητή ταχύτητα στη σκέψη και στις αντιδράσεις τού σώματος καθώς και αρμονία στις κινήσεις του.

δ) Επίσης φτειάχνει σκελετό ισχυρό και υγιή, που αναπτύσσεται χωρίς τραυματισμούς των οστών και καταπονήσεις των αρθρώσεων, γιατί δουλεύεται μέσα στο νερό, χωρίς εντάσεις και εκτός βαρύτητας. Η αίσθηση των κολυμβητών να κινούνται και να αθλούνται εκτός βαρύτητας είναι μοναδική. Επέρχεται φυσική και ψυχική ευεξία την οποία μόνο το υγρό στοιχείο μπορεί να χαρίσει, αναδεικνύοντας τις δραστηριότητες στο νερό ως ένα εξαίρετο ψυχαγωγικό μέσο. Έτσι οι κολυμβητές χαίρονται, αθλούνται, ψυχαγωγούνται, μαθαίνουν, ενώ συγχρόνως χαλαρώνουν.

ε) Δεν μπορούμε να παραλείψουμε και τη χρησιμότητά του ως κύριου μέσου αποκατάστασης σε ανθρώπους με κινητικά προβλήματα. Είναι γνωστό ότι το συνιστούν ιατροί και φυσικοθεραπευτές για καλύτερη υγεία και ταχύτερη αποκατάσταση σε μετατραυματικό στάδιο.

στ) Το κολύμπι αποτελεί τη βάση για όλα τα αθλήματα τού υγρού στίβου και τα θαλάσσια σπορ.

Για το κολύμπι μπορούμε να πούμε πολλά, αλλά ας σταθούμε στο γεγονός ότι η χώρα μας σήμερα κατέχει τη δεύτερη θέση παγκοσμίως σε πνιγμούς μετά την Ιαπωνία. Το αρνητικό αυτό ρεκόρ είναι αποτέλεσμα τής άρνησής μας να δεχθούμε την κολυμβητική παιδεία και να συμφιλιωθούμε με τη φύση τού υγρού στοιχείου που είναι η βάση τής ζωής. Ας είμαστε λοιπόν θετικοί στο να ασχοληθούν τα παιδιά μας με το κολύμπι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου